Bezoek aan de kinderen

Mijn verblijf in Oeganda in december 2013 t/m januari 2014.

De reden waarom ik elk jaar heen ga is dat ik moet controleren of het geld wat de stichting uitgeeft goed gebruikt wordt. Dit gebeurt adhv boeken. Het is namelijk zo dat als de kinderen geld ophalen om de school te betalen dat dit opgeschreven wordt in een boek. Dus is het voor mij dan makkelijk om een en ander te controleren. Omdat de stichting alleen kinderen tot de middelbare school steunt kan ik dan ook zien of er nog kinderen “afvallen” en als dat het geval is of er dan financieel nog ruimte is om andere kinderen “toe te voegen”.
Dit jaar bleek dat er te veel was uitgegeven, dus ik heb enige moeten korten. Dan zie je dus dat de jaarlijkse controle echt nodig is.
Verder heb ik nog een feest gegeven voor al de kinderen en hun verzorger(s) . Dit is voor hen een jaarlijks hoogtepunt. Ze krijgen dan een volledige maaltijd, wat frisdranken en ze kunnen elkaar dan ontmoeten. Helaas waren niet alle kinderen aanwezig. De “zomervakantie” in Oeganda is van begin december to halverwege januari en omdat de kinderen thuis vaak een kostenpost zijn gaan ze in de vakantie vaak naar familie op het platteland. En om dan voor een dagje terug te keren naar Kampala is voor de meesten een te hoge kostenpost. Maar degene die er wel waren hebben een mooie dag gehad en dat werd afgesloten met dansen.

The dancing at the end of the party Cuting the cake The cake The children that visited the party